Παρουσίαση Tegosolar

Η ανανεώσιμη πηγή ενέργειας που ενσωματώνεται στη στέγη

Το Tegosolar είναι ένα πραγματικό “φωτοβολταϊκό κεραμίδι” που γεννήθηκε από την εταιρική συνεργασία μεταξύ Tegola Canadese και United Solar Ovonic LLC για να ενσωματώνεται τέλεια στις στέγες με επικάλυψη από κεραμίδια Tegola Canadese, συνδυάζοντας την προστασία και αδιαβροχοποίηση της κατοικίας  με την παραγωγή ανανεώσιμης φωτοβολταϊκής ηλεκτρικής ενέργειας.

Τεχνολογία

Τα φωτοβολταϊκά κεραμίδια είναι κατασκευασμένα από λεπτά στρώματα άμορφου πυριτίου τριπλής σύνδεσης. Το φως (το κυανό, το πράσινο και το ερυθρό του ηλιακού φάσματος), μετατρέπεται σε ηλεκτρική ενέργεια μέσα από τα διάφορα στρώματα.
Το Tegosolar είναι ένα πραγματικό φωτοβολταϊκό κεραμίδι για εξαιρετική τελική επικάλυψη και αδιαβροχοποίηση της στέγης.
Η καλωδίωση βρίσκεται έξω από το πέτσωμα, αλλά προστατεύεται από καλύμματα χαλκού ή τιτανιούχου ψευδάργυρου: το σύστημα αυτό επιτρέπει την εύκολη και ταχεία επιθεώρηση και συντήρηση των ηλεκτρικών επαφών, ενώ δεν απαιτεί τις υπηρεσίες ηλεκτρολόγου στο στάδιο της τοποθέτησης επάνω στην στέγη.

Εγγύηση ποιότητας UNI-SOLAR®

Η United Solar Ovonic LLC είναι εταιρία με ηγετική θέση παγκοσμίως στον τομέα των φωτοβολταϊκών τεχνολογιών από λεπτές στρώσεις άμορφου πυριτίου τριπλής σύνδεσης.

Το σήμα UNI-SOLAR® αποτελεί εγγύηση ποιότητας και αξιοπιστίας.

Οι κυψέλες FV UNI-SOLAR® παράγονται με το σύστημα roll to roll εναπόθεσης εν κενώ πάνω σε συνεχή μπομπίνα ανοξείδωτου χάλυβα, πρόκειται για μια διαδικασία κατάλληλη για την επίτευξη υψηλών ποιοτικών επιπέδων με χαμηλότερες θερμοκρασίες επεξεργασίας και με μικρότερη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας επιτυγχάνοντας  έτσι μεγαλύτερη ενεργειακή εξοικονόμηση.

Contattotrasparente=Διαφανής επαφή
Cellablu=Κυανή κυψέλη
Cellaverde=Πράσινη κυψέλη
Cellarossa=Ερυθρή κυψέλη
Stratometallico  riflettente=μεταλλικό αντανακλαστικό στρώμα
Stratoflessibile(acciaoinox)=εύκαμπτο στρώμα(ανοξείδωτος χάλυβας)
Spessoretotalediunacellaatriplagiunzione < 1mm=Συνολικό πάχος κυψέλης τριπλής σύνδεσης < 1mm

Διατομή μιας φωτοβολταϊκής κυψέλης UNI-SOLAR® τριπλής σύνδεσης

Ικανότητα απορρόφησης των τριών (3) χρωμάτων του ηλιακού φάσματος

Cellablu=Κυανή κυψέλη
Cellaverde=Πράσινη κυψέλη
Cellarossa=Ερυθρή κυψέλη
Ετήσια παραγωγή ηλεκτρισμού με τις διάφορες φωτοβολταϊκές τεχνολογίες (Μπολτσάνο – Ιταλία)
Ετήσια παραγωγή σε kWh/ kWp 
Ανταγωνιστής Α – κρυσταλλικό πυρίτιο
Ανταγωνιστής Β – κρυσταλλικό πυρίτιο
Λεπτή μεμβράνη άμορφου πυριτίου UNI-SOLAR®

Με την άδεια του Γραφείου Ενεργειακής Εξοικονόμησης του Μπολτσάνο

Πλεονεκτήματα

  • Το Tegosolar ενσωματώνεται τέλεια στις στέγες από κεραμίδια Tegola Canadese.
  • Είναι προσαρμοστικό, επιτρέπει την εύκολη εγκατάσταση και εξασφαλίζει απόλυτη αρχιτεκτονική ελευθερία στις στέγες: για νέα εγκατάσταση ή ανακατασκευή, για κατοικίες και βιομηχανικά ή εμπορικά κτίρια.
  • Είναι ελαφρύ και επομένως διευκολύνει την μεταφορά, την τοποθέτηση και την εξοικονόμηση στη διαστασιολόγηση των δομών της στέγης .
  • Είναι ανθεκτικό και αντέχει  στο χρόνο, απαλλαγμένο από προστατευτικό γυαλί , καθιστώντας το βατό και εύκολα επισκέψιμο για την επιθεώρηση και τη συντήρηση της στέγης.
  • Λειτουργεί όχι μόνο με άμεση ακτινοβολία αλλά και με διάχυτο φως, χάρη στην καλύτερη μετατροπή του κυανού της ηλιακής ακτινοβολίας, το οποίο έχει μεγαλύτερη παρουσία τις νεφελώδεις και ομιχλώδεις ημέρες.
  • Έχει μεγάλη ενεργειακή απόδοση ακόμα και κάτω από δυσμενείς συνθήκες προσανατολισμού και κλίσης, όπως στους τοίχους και τις επίπεδες στέγες. Παρουσιάζει ανοχή στις σκιάσεις. Εξασφαλίζει μια μεγαλύτερη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας σε υψηλές θερμοκρασίες  (εξαιρετική απόδοση έως τους 80°C), δεν απαιτεί οπίσθιο εξαερισμό. Ως προς τα περισσότερα κρυσταλλικά στοιχεία, έχει μεγαλύτερη απόδοση σε kWh παραγόμενου ηλεκτρισμού (κατά 10 – 20%) ανά εγκατεστημένο Watt.