Ηλιακή κυψέλη UNI-SOLAR

Εγγύηση UNI-SOLAR®
Για την κατασκευή των κυψελών UNI-SOLAR®χρησιμοποιείται το σύστημα παραγωγής roll to roll, κατά το οποίο τα διάφορα στοιχεία της κυψέλης αποτίθενται εν κενώ πάνω σε κινούμενο έλασμα από ανοξείδωτο χάλυβα.
Το σύστημα έχει σχεδιασθεί για την παραγωγή μεγάλων ποσοτήτων προϊόντος σε χαμηλότερες θερμοκρασίες: καταναλώνει έτσι λιγότερο ηλεκτρισμό και εξοικονομεί ενέργεια. Οι κυψέλες έχουν τη μορφή λεπτής ταινίας τριπλής σύνδεσης αμόρφου πυριτίου, με τρία διαφορετικά στρώματα που απορροφούν το γαλάζιο, πράσινο και κόκκινο τμήμα του ηλιακού φάσματος αντίστοιχα, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται υψηλή απόδοση, ακόμη και υπό συνθήκες χαμηλού φωτισμού

UNI-SOLAR. United Solar Ovonic
To Tegosolar είναι προϊόν συνεργασίας μεταξύ των εταιριών Tegola Canadese και United Solar Ovonic LLC, η οποία είναι ένας από τους παγκόσμιους ηγέτες στην τεχνολογία λεπτών φωτοβολταϊκών ταινιών τριπλής σύνδεσης. Η εταιρία UNI-SOLAR® είναι προμηθευτής της NASA σε διαστημικές εφαρμογές και έχει επίσης προμηθεύσει φωτοβολταϊκές κυψέλες στον Διαστημικό Σταθμό MIR ο οποίος έχει διανύσει 400 εκατομύρια χιλιόμετρα σε τροχιά γύρω από τη Γη.